På besök hos Kennel Sangold
ute på Möja

Text och bild: Anette Hellgren

Under ett par soliga dagar i slutet av juli 2006 besökte Anders och jag vår Smillas uppfödare, Lena och Christer Flodfält, på deras sommarnöje ute på Möja i Stockholms yttre skärgård.

Vi hade aldrig tidigare varit på Möja och blev helt betagna av den vackra ön med dessa branta klippor och friska, klara och kalla vatten.

Att sedan Christer och Lena är gästfria och trevliga människor att umgås med gör inte saken sämre. Men det visste vi sedan tidigare. Dessutom är Christer en riktig mästerkock.

Vi beslöt oss för att ta vår båt från Öregrund till Möja. Vår glada och ej båtvana Lesley fick följa med.  Vi körde ca 70 distanser från Öregrund till Möja - och detta med en hund som aldrig hade åkt båt. Men det gick bra, Les satt lugnt och tittade ut och njöt av vinden och vattnet trots att husse körde på i full fart och det gick ordentliga vågor emellanåt.

Det är snart dags för ett nytt besök. Det gäller bara att få ihop det med semestrar och hundvakt.

 
Så vackert...
 
 
På Möja badas det jämt och ständigt.
Plums i, sisten i är en fegis.
 
Hm, hur ska jag komma åt min leksak...  
Kämpa på Lesley. Efter ett tag blödde varenda klo efter allt klättrande. Nästa gång ska vi inte klippa klorna innan vi besöker Möja. Hur kommer man upp? Lesley har lite problem.

Trött liten Ärta sover middag.
  Skräckis var en ny bekantskap men blev genast en favorit.

Hej vad det går på böljan det blå.

Väddö kanal är ganska fin.  

Sidan är uppdaterad den 28 juni 2008